Τώρα μπορείς να ετοιμάσεις μόνη σου το πιο μαμαδίστικο φαγητό. Θα χρειαστείς μία περίπου ώρα και αγάπη!

Συστατικά

  • 350 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
  • 350 γρ. κιμάς, χοιρινός
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ρίγανη
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα υδαρές μείγμα.
  • Παράλληλα, φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις τον ξεπαγωμένο κιμά, αναμειγνύοντας μοσχάρι και χοιρινό. Τον αφήνεις στην άκρη.
  • Περιχύνεις το μείγμα από το μπλέντερ στο μπολ με τον κιμά και προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπεράκι
  • Με τα γαντάκια σου, πλάθεις τον κιμά και σχηματίζεις στρογγυλά μπιφτέκια.
  • Τοποθετείς τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 40 περίπου λεπτά.
  • Συνοδεύεις με ρίζες ή πατάτες και απολαμβάνεις!

Tip


Μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατάτες και να απογειώσεις ακόμα περισσότερο τη γεύση του



Πηγή:tlife.gr