Μία σούπα με καταπράσινο χρώμα και αμέτρητα θρεπτικά στοιχεία.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  • 1/2 κιλό φρέσκο αρακά
  • 200 γρ. φρέσκο κάρδαμο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλερι.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τα λαχανικά σου να ψηθούν, κλείνοντας την κατσαρόλα με ένα καπάκι για 10 λεπτά.
  • Προσθέτεις στην κατσαρόλα την πατάτα, το ζωμό και σκεπάζεις με ένα καπάκι για 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις τον αρακά και τον κάρδαμο και συνεχίζεις τον βρασμό για 5-7 λεπτά.
  • Κατεβάζεις από τη φωτιά και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείς τα υλικά σου, μέχρι να πάρουν την υφή σούπα. Αν το κρίνεις απαραίτητο, μπορείς να αραιώσεις με λίγο νερό.
  • Σερβίρεις τη σούπα σου με μία κουταλιά γιαούρτι και απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.



Πηγή:tlife.gr