Μία νόστιμη, άκρως γλυκιά και θρεπτική σουπίτσα!

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. της σούπας ginger σε σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 400 γραμ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτεις τις γλυκοπατάτες σου, κομμένες σε κύβους και τις αφήνεις να σοταριστούν για 10 λεπτά.
  • Προσθέτεις τον ζωμό, τον κουρκουμά, το ginger, και λίγο αλάτι. Δυναμώνεις την φωτιά, ανακατεύεις, ανακατεύεις τακτικά, σκεπάζεις με το καπάκι και τα αφήνεις να βράσουν.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνεις την φωτιά σε μέτρια και αφήνεις να βράσουν για 30 λεπτά.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ, αρχίζεις να χτυπάς το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα.
  • Μόλις πολτοποιηθούν όλα σου τα υλικά, μοιράζεις σε κουπάκια και απολαμβάνεις!



Πηγή:tlife.gr