Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου πράσινα λαχανικά με θαλασσινά και μούρα εποχής;

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα: 230 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένος σε χοντρά κομμάτια
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι κομμένο σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (bluberries)
  • 1/4 του φλιτζανιού φέτα χαμηλή σε λιπαρά ή blue cheese τριμμένο
  • 1/4  του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Για τη βινεγκρέτ: 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά όλα σου τα υλικά.
  • Σε ένα μπολάκι, προσθέτεις τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύεις με ένα κουτάλι προσεκτικά.
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτεις τα υλικά της σαλάτας, ακολουθώντας τον τύπο κοψίματος για κάθε υλικό, που βλέπεις στην παραπάνω στήλη.
  • Ανακατεύεις, περιχύνεις την βινεγκρέτ και απολαμβάνεις!



Πηγή:tlife.gr