Μία εύκολη – και γευστική – συνταγή που θα αναβαθμίσει τα κλασικά όσπρια!

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • 2 κουτ. της σούπας καυτερή πάπρικα
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ, βάζεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνεις εκεί.
  • Την επόμενη ημέρα, αφαιρείς το νερό και μεταφέρεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. Ανακατεύεις καλά.
  • Στρώνεις μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνεις τα ρεβίθια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνεις για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς C, ανακατεύοντας δύο φορές και κοιτώντας πότε απλά θα συρρικνωθούν.
  • Μοιράζεις σε μπολάκια και απολαμβάνεις!



Πηγή:tlife.gr