Μία εύκολη πίτσα με το λαχταριστό κοτοπουλάκι και τον δροσερό ανανά να δημιουργούν μία εκπληκτική αντίθεση!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία για ζύμη πίτσας
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια
  • 4 ροδέλες από ανανά, κομμένες
  • 2 φλιτζάνια, γεμάτα από κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι γκούντα
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο, το οποίο το σοτάρεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ρίχνεις τον ανανά, τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Αφήνεις το μείγμα να βράσει για ακόμη 5 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, ανοίγεις τη ζύμη για πίτσα.
  • Τοποθετείς τη ζύμη σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης, απλώνεις τη σάλτσα με το κοτόπουλο. Στην άκρη, τοποθετείς τα τυριά.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις με λίγο μαϊντανό στην κορυφή.



Πηγή:tlife.gr