Θυμίζουν cupcakes, όμως, είναι λαζάνια, γεμάτα από κόκκινη σάλτσα και λιωμένο τυρί. Yummy!

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικός ξηρός
  • 1 κουτ. της σούπας μπούκοβο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ντοματοπελτέ
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 1/4 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι
  • 24 ζυμαρικά, τύπου λαζάνια
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Λαδώνεις δώδεκα θήκες για muffins.
  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για ένα ακόμη λεπτό.
  • Προσθέτεις το αλάτι, το μπούκοβο, την ντομάτα και τον βασιλικό, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα λαζάνια για πέντε λεπτά ακριβώς.
  • Τοποθετείς ένα λαζάνι στη βάση και περιμετρικά της κάθε φόρμας muffin και από πάνω προσθέτεις τη γέμιση μέχρι τη μέση.
  • Προσθέτεις σε κάθε φόρμα το δεύτερο λαζάνι και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστά.



Πηγή:tlife.gr