Είναι ένας μαγικός συνδυασμός. Σχεδόν, ονειρικός. Η φρέσκια και ζεστή κρέπα συναντά το αβγό, όσο το τυρί λιώνει. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 8 φέτες μπέικον
  • 9 αβγά, ολόκληρα
  • λίγος μαϊντανός και μπαχαρικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, τα τέσσερα αβγά και το βούτυρο για ένα λεπτό. Το αφήνεις μόνο του για 15 λεπτά, για να ξεκουραστείς.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, περιχύνεις το 1/3 του φλιτζανιού από το μείγμα που έφτιαξες με το πολυμηχάνημα. Αφήνεις να πάρει χρώμα για 2 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αναποδογυρίζεις την κρέπα, προκειμένου να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις τις ίδιες ακριβώς κινήσεις για το υπόλοιπο μείγμα. Θα πρέπει να έχεις σύνολο 9 κρέπες.
  • Αφήνεις τις κρέπες πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και παράλληλα ετοιμάζεις 9 αβγά μάτια.
  • Τοποθετείς το αβγό στο κέντρο της κρέπας και το τυρί στην άκρη.
  • Σοτάρεις το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το προσθέτεις.
  • Διπλώνεις πολύ προσεκτικά περιμετρικά και απολαμβάνεις!



Πηγή:tlife.gr