Ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς την εξαγγελία του υπουργού Εργασίας, Κώστα Χατζηδάκη, για τις συντάξεις που θα βγαίνουν με διαδικασίες fast track, είναι ο δικηγόρος Γιάννης Μαυρωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών που απασχολεί μεγάλη μερίδα παλαιών συνταξιούχων ή όλων όσοι είχαν παράλληλη ασφάλιση.

«Θα ήμουν ευχαριστημένος και θα ήταν επιτυχία του υπουργείου ακόμα και το 50% αυτού του στόχου να επιτευχθεί¬ σχολίασε ο κ. Μαυρωνάς.

Αναφερόμενος στο άλλο θέμα που απασχολεί τους συνταξιούχους, την επιστροφή των αναδρομικών τόνισε ότι «περιμένουμε δύο κατηγορίες αναδρομικών».

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, αναμένουμε την απόφαση για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που είχαν σταματήσει την εργασία, πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου και γι’ αυτούς πάνω από τριάντα χρόνια συντάξιμα και πάνω. «Μεσοσταθμικά θα έχουμε έως και 5.600 ευρώ σε 90.000 δικαιούχους. Θα γίνει επαναυπολογισμός της σύνταξης με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση», ανέφερε. Και όπως διευκρίνισε, αυτή η ευνοϊκή εξέλιξη αφορά και τους κληρονόμους σύνταξης.

Τα αναδρομικά αναμένεται να δοθούν μέχρι το 2024, σε πέντε δόσεις. «Το άλλο μεγάλο θέμα των αναδρομικών αφορά τους λεγόμενους διπλοασφαλισμένους, αυτούς που είχαν παράλληλη ασφάλιση και διπλές εισφορές», πρόσθεσε. Mέχρι τέλος Μάϊου, σύμφωνα με τον κ. Μαυρωνά, θα γίνουν αυτές οι εκκαθαρίσεις μια και πλέον ο ΕΦΚΑ διαθέτει το σχετικό λογισμικό για να κάνει τον απαραίτητο επαναυπολογισμό των συντάξεων.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr