Συνεχίζεται το μυστήριο: Ο μονόλιθος της Γιούτα εμφανίστηκε ξανά…. στη Ρουμανία

Ένας μυστήριος μεταλλικός μονόλιθος εντοπίστηκε στη Ρουμανία, παράλληλα με την «εξαφάνιση» αυτού από την έρημο της Γιούτα. Κάποιοι φαίνεται πως «παίζουν» με μονόλιθους καθώς μετά τις ΗΠΑ μια μεταλλική κατασκευή – ύψους περίπου 4 μέτρων – βρέθηκε και στην Ευρώπη. 

Ο μονόλιθος, σύμφωνα με την Daily Mail, εντοπίστηκε στην πόλη Piatra Neamţ της Ρουμανίας, σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από γνωστό αρχαιολογικό χώρο. «Εξετάζουμε την παράξενη εμφάνιση του μονόλιθου. Βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή σε αρχαιολογικό χώρο» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας.

Και οι δύο μεταλλικές κατασκευές φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σκόπιμα, αλλά η προέλευση και ο σκοπός τους παραμένει ένα μυστήριο. Κάποιοι θεωρούν πως πρόκειται για κάποιου είδους καλλιτεχνική παρέμβαση, ενώ άλλοι που έχουν πιο «ζωηρή» φαντασία κάνουν λόγο μέχρι και για έργο… εξωγήινων.

Δείτε βίντεο: 

 

Ο μονόλιθος στην Γιούτα και οι… εξωγήινοι

Το τριγωνικό, πρισματικό μεταλλικό αντικείμενο, που καταχρηστικά αποκαλέστηκε «μονόλιθος», εντοπίστηκε τυχαία στα μέσα Νοεμβρίου, σε μια έρημο στη νότια Γιούτα, από υπαλλήλους που έκαναν από αέρος καταμέτρηση των προβάτων της περιοχής. Και όπως εμφανίστηκε… εξαφανίστηκε. 

Ο ψηλός -3,6 μέτρων-, μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου από τις υπηρεσίες πυροπροστασίας που επόπτευαν την περιοχή από ελικόπτερο. Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες του «μονόλιθου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, ακολούθησε πραγματικός πυρετός σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι έκαναν λόγο για «διαστημική πύλη» ενώ άλλοι απλώς είκαζαν ότι πρόκειται για κάτι «που άφησε πίσω του κινηματογραφική συνεργείο». «Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω δει τόσα χρόνια που πετάω» είχε δηλώσει, μάλιστα, ο πιλότος Μπρετ Χάτκινγκς μιλώντας στο KSL.

Όμως, Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών της Γιούτα ανακοίνωσε πως το αντικείμενο έχει εξαφανιστεί. Χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο facebook η Υπηρεσία αναφέρει: «Έχουμε δεχθεί αξιόπιστες αναφορές ότι η παρανόμως τοποθετημένη δομή, η οποία είναι γνωστή ως “μονόλιθος” απομακρύνθηκε από τα δημόσια εδάφη [που εποπτεύει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών- BLM] από αγνώστους».

 

«Η BLM δεν είναι αυτή που απομάκρυνε τη δομή, η οποία θεωρείται ατομική ιδιοκτησία» αναφέρεται στην ανάρτηση ενώ διευκρινίζεται πως αρμόδιο για την όποια έρευνα επί του θέματος είναι το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Δείτε βίντεο:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spencer Owen (@thespencerowen)

 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Συνεχίζεται το μυστήριο: Ο μονόλιθος της Γιούτα εμφανίστηκε ξανά…. στη Ρουμανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή:newsit.gr