Συνεδριάζει η ΔΙΣ για τη λειτουργία των εκκλησιών στις γιορτές – «Αγκάθι» ο αριθμός των πιστών (video)

Η λειτουργία των εκκλησιών κατά τη διάρκεια των εορτών θα απασχολήσει σήμερα και αύριο τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενώ χθες Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τις ημέρες των εορτών.

«Αγκάθι» φαίνεται ότι είναι ο αριθμός των πιστών, στο εσωτερικό των ναών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων είναι: ένας πιστός ανά 15 τ.μ., με ανώτατο όριο τους 25 πιστούς στις εκκλησίες και τους 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Θέση της κυβέρνησης είναι ότι «όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών».

Οι ιερείς θέλουν να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες όλες τις ημέρες και να υπάρχει αναλογικότητα με βάση τα τ.μ. των ναών, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων, δήλωσε ο πατήρ Γιώργος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6».

Η Εκκλησία προτείνει:

  • να επιτραπεί η ατομική λατρεία από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και για όλη τη διάρκεια των εορτών
  • να υπάρξει ακόμα μία Λειτουργία, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, εκτός από εκείνη των Χριστουγέννων και των Φώτων, μαζί με τη δυνατότητα για διπλές Λειτουργίες
  • να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στις εκκλησίες.

www.ert.grΠηγή ert.gr