Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (video)

Εκπρόσωποι και από τα 6 κοινοβουλευτικά κόμματα κάθονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι στο υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η διακομματική επιτροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα βρεθούν τουλάχιστον 200 βουλευτές που θα πουν “ναι” στη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, δηλώνοντας ανοιχτός και σε υποχωρήσεις σε σχέση με την επιστολική ψήφο.

«‘Ηθελα και την επιστολική ψήφο και είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση για να βρεθεί λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

‘Οπως διαφαίνεται υπάρχει ευρύ πεδίο συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε, μιλώντας στο πρακτορείο FM 104, 9: «Η Ν.Δ. δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιορίζεται μόνο σε συζητήσεις και διαρροές γύρω από το θέμα. Αναμένουμε επομένως και την αντίστοιχη πρόταση της κυβέρνησης”.

Ενδεχόμενη κρίνεται και συμφωνία με το ΚΚΕ που είχε εξαρχής ζητήσει να στηθούν κάλπες σε πρεσβείες και προξενεία . Στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση ΚΙΝ.ΑΛ., «Ελληνική Λύση» και «Μέρα 25», υποστηρίζουν την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Στην περίπτωση που «περάσει» το νομοσχέδιο με 200 ψήφους τότε, θα έχει ισχύ από τις επόμενες εκλογές.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα
Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr