Συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον Πάπα στη Ρώμη για τον Αλέξη Τσίπρα (video)

Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο θα γίνει αύριο στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στη Ρώμη για το Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ.

Όπως σημειώνει ο απεσταλμένος μας, Γιώργος Παντελάκης, «ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το πρωί έστειλε τα μηνύματα της πολιτικής του στρατηγικής σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που τόνισε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα από το 2020, και όχι στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον, αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε με Ιταλούς αξιωματούχους, σήμερα, στη βάση, μάλιστα, όπως ανέφερε, του σχεδίου που είχε καταθέσει η δική του κυβέρνηση για αξιοποίηση μέρους του μαξιλαριού 37 δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία και δημιουργία ειδικού λογαριασμού. Στις συναντήσεις δε που είχε και με τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής και με τον υπουργό Οικονομικών και τον νυν επίτροπο και πρώην πρωθυπουργό Τζεντιλόνι τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι στην Ευρώπη την ανάγκη να αναθεωρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και ότι είναι η ώρα για χαλάρωση του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου. Αυτή την ώρα μιλά σε κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ Αρτίκολο Ούνο, το οποίο είναι συνασπισμός που συμμετέχει και στο ιταλικό κυβερνητικό σχήμα. Οικονομία, προσφυγικό, ευρωπαϊκά θέματα στο επίκεντρο, με αυτοκριτική διάθεση για το διάστημα της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επίθεση, την οποία εξαπέλυσε πριν από λίγο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις θέσεις, τις οποίες είχε παρουσιάσει για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αύριο η συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.»

«Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους», υπογράμμισε από τη Ρώμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σε συνεδρία με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της ειρήνης και της κλιματικής αλλαγής. Σημείωσε δε πως «οι διεργασίες εδώ στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα θα έχουν κομβική σημασία», χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλο βήμα» την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής.

Σχετική είδηση: Στην Ιταλία ο Α. Τσίπρας – Επαφές με κόμματα και θεσμικά στελέχη (video)

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ
Αποστολή: Γιώργος Παντελάκης

www.ert.grΠηγή ert.gr