Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και μετά τα μνημόνια (video)

Το μήνυμα πως είναι πρόωρο να μιλάμε είτε για περικοπές συντάξεων είτε για αναστολή του μέτρου, χωρίς να λάβουμε υπόψη τα οικονομικά δεδομένα στο τέλος του χρόνου, στέλνουν κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, τα μέχρι τώρα στοιχεία δίνουν το περιθώριο να μην εφαρμοστούν ψηφισμένα μέτρα.

Xωρίς εφησυχασμό, εγκαταλείποντας τις πρακτικές του παρελθόντος και εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση ήδη μελετά τα πρώτα μετα-μνημονιακά βήματα.

Τα πολύ δύσκολα για την οικονομία είναι πίσω αλλά η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν δηλώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος.

Το ενδεχόμενο αναστολής των περικοπών στις συντάξεις αναμένεται να κυριαρχήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δύο είναι τα βασικά «συστατικά» για να συμβεί.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζει την πεποίθηση ότι τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δίνουν το περιθώριο να μην εφαρμοστούν ψηφισμένα μέτρα.

Η ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην άσκηση πολιτικής στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης δηλώνει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

www.ert.grΠηγή ert.gr