Συνέχεια κόντρας για το Σκοπιανό στην Αθήνα-Ο Ζάεφ αναζητά βουλευτές (video)

Στη χώρα μας συνεχίζονται οι σκληρές πολιτικές κόντρες για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ στην ΠΓΔΜ, την Τετάρτη, η αντιπολίτευση αναμένεται να δώσει στίγμα προθέσεων ενόψει της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές. Χωρίς εφαρμογή της συμφωνίας, ο δρόμος για το ΝΑΤΟ είναι κλειστός επανέλαβε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας. Μπορεί λοιπόν ο Ζάεφ να παρουσιάζει τις εκλογές ως έσχατη λύση , όμως φαίνεται πως αν δεν καταφέρει να πείσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι μονόδρομος.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μονόδρομος για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, επανέλαβε από τη Σερβία ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, Γιενς ΣτόλτενμπεργκQ «Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός. Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ένταξη (της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα».

Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Δηκτικά σχόλια σε κυβέρνηση και Κουμουνδούρου προκάλεσε εντωμεταξύ η χθεσινή παρέμβαση Σαμαρά από την Καβάλα, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει στον Real Fm πως ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πλέον και στο προσκήνιο να λειτουργεί ως αρχηγός της ΝΔ: «Το έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό σε μια σειρά από ζητήματα και ιδιαίτερα στο Μακεδονικό ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται όμηρος του κ. Σαμαρά και της ομάδας του εντός της ΝΔ, ο οποίος τοποθετείται και λειτουργεί ως πραγματικός αρχηγός αυτού του κόμματος».

Χτες ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Ξεπουλάνε τη Μακεδονία για να αποφύγουν προσωρινά μείωση συντάξεων.»

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι «η αρχηγική εμφάνιση και η ομιλία Σαμαρά δεν είχε αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η ΝΔ δεν κυρώνει τη συμφωνία

Από την Άρτα όπου είχε συναντήσεις με πολίτες και φορείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε σε επόμενη Βουλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν επικυρωθεί συνταγματικά η Συμφωνία στην πΓΔΜ, τότε ξεκινάμε από το σημείο μηδέν.

Είπε συγκεκριμένα: «Καταλαβαίνω την ανάγκη της κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή να προσπαθήσει να περιγράψει τη ΝΔ σαν κάτι άλλο, Η ΝΔ είναι μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη. Ο Τζανακοπουλος κυβερνά με Ακροδεξιά Καμμένου. Οι κ. Τζανακοπουλος, Τσίπρας, Καμμένος, είναι η δύναμη της οπισθοδρόμησης και του διχασμού. Δεν είπαμε εμείς ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στον Real Fm: «Ούτως ή άλλως φαίνεται ότι η μετάλλαξη της ΝΔ είναι ταχύτατη προς ένα ακροδεξιό κόμμα. Βλέπουμε συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη να μιλούν ακόμη και για την ελληνική αρία φυλή. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, δημιουργούν ζήτημα και για τη ΝΔ και για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει να πάρει θέση για τον αντιπρόεδρό του».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δεν ειναι τυχαίο ότι όλες οι προδοσίες έχουν δεξιά καταγωγή. Επίσης δεν είναι καθόλου τιμητικό ότι ήρθε ο Τσίπρας να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Να διεκπεραιώσει όλες τις βρώμικες δουλειές εις βάρος της χώρας».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

www.ert.grΠηγή ert.gr