Συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες (video)

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά, που θα πάρουν μέρος στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε το απόγευμα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιουνκέρ ευχαρίστησε τον τέως πρωθυπουργό για την εποικοδομητική συνεργασία που συνέβαλε καθοριστικά στην σταθερότητα της ευρωζώνης και την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια, ιδίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σταθεροποίηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε την ανάγκη να ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για την στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και δύσκολες εποχές για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θυμίζοντας μάλιστα και τη φράση του κ. Γιούνκερ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή, αλλά ευκαιρία για την Ευρώπη προκειμένου να αλλάξει.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ert.grΠηγή ert.gr