ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Τον Λίβυο προσωρινό πρωθυπουργό υποδέχτηκε στη Ντάουνινγκ Στρίτ ο Μπόρις Τζόνσον. Ο  Βρετανός πρωθυπουργός καλωσόρισε σήμερα 24/6 τον Abdulhamid Dabaiba, όπου «επιβεβαίωσε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειές του να σταθεροποιήσει τη Λιβύη και να επιβλέψει τη μετάβαση στη δημοκρατία».

Οι δυο άντρες συζήτησαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  της Ντάουνινγκ Στριτ, τις «συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της αποσταθεροποιητικής παρουσίας ξένων μαχητών, και τη σημασία της προόδου προς τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Δεκέμβριο».

Ο Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε το επερχόμενο άνοιγμα του ευρωπαϊκού κόμβου της Λιβυκής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου στο Λονδίνο ενω αποφάσισαν από κοινού να ενισχύσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών τους.

«Και οι δύο ηγέτες γιόρτασαν επίσης την επιστροφή ενός αρχαίου ελληνικού αγάλματος της θεάς Περσεφόνης, το οποίο λεηλατήθηκε από τη Λιβύη και ανακτήθηκε με την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση της πρωθυπουργικής έδρας ο Μπόρις Τζόνσον ενθάρρυνε τη Λιβύη να επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού και «ελπίζει ότι η Λιβύη θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής COP26 για το κλίμα τον Νοέμβριο.»

Πηγή: Ντάουνινγκ Στριτ

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr