ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα στην σημερινή συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με την Άνγκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια ο Βρετανός πρωθυπουργός «να σώσει τις καλοκαιρινές διακοπές», καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος όπως σχολιάζουν τα βρετανικά δημοσιεύματα  «κατηγορείται ότι προσπαθεί  να τιμωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Γερμανία πιέζει να επιβάλει καραντίνα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Βρετανούς τουρίστες, υποστηρίζοντας ότι θα προστατεύσει την ένωση από τις παραλλαγές Covid.

Ο πρωθυπουργός θα καλωσορίσει την Άνγκελα Μέρκελ στην εξοχική κατοικία του στο Τσέκερς, στην τελευταία 22η επίσκεψη της πριν αποχωρήσει αργότερα φέτος από την καγκελαρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Times, η Γερμανίδα καγκελάριος θα επιδιώξει  η ΕΕ να ορίσει τη Βρετανία ως «χώρα ανησυχίας» λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα. Η Γερμανία έχει ήδη χαρακτηρίσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως «περιοχή μετάλλαξης  ιών», που σημαίνει ότι όποιος φτάνει από τη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να μπει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν τελευταία στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη τον περασμένο μήνα, αναμένεται επίσης να συζητήσουν τις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου.

Χθες μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κληρονομιά της κ. Μέρκελ ανάμεσα στις δυο χώρες  θα διαρκέσει «πολλές γενιές».

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με την βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Ουίνσδορ.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr