Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, o οποίος είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένι Γκαντς.

«Κοινός μας στόχος είναι να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία τα τελευταία χρόνια έφτασε σε επίπεδα που δεν έχουν προηγούμενο, και αυτό αποτυπώνεται με απτά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ο δεσμός μεταξύ των δύο χωρών μας είναι στρατηγικός, με κοινά συμφέροντα και ευρεία αμυντική συνεργασία, ο δεσμός μας είναι επίσης και ηθικός δεσμός αξιών», ανέφερε ο κ. Γκαντς.

Ελλάδα και Ισραήλ προχωρούν σε στρατηγική σύμπραξη και ισχυροποιούν την αμυντική τους συνεργασία, καθώς μοιράζονται κοινές αξίες όπως ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας των κρατών.

Οι δύο χώρες στηρίζουν από κοινού τις προσπάθειες για σταθερότητα και ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, και έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των απειλών στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την προώθηση της κοινής οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης.

Ελλάδα και Ισραήλ συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και δράσεις και εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα τις αμυντικής βιομηχανίας και εκπαίδευσης, όπως το διεθνές αεροπορικό κέντρο της Καλαμάτας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης, Δημήτρης Θωμάς

www.ertnews.grΠηγή ert.gr