Δέσμευση της κυβέρνησης αποτελεί η έλευση του φυσικού αερίου το ερχόμενο φθινόπωρο και στα αστικά κέντρα Αργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας, όπως γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η πίστωση των 20.000.000 ευρώ -την οποία η περιφερειακή Αρχή διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου- προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς, με την προοπτική οι ίδιοι αγωγοί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου.
όπως έγινε γνωστό,
Στην ίδια συνάντηση, ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των δεκάδων -καταγεγραμμένων και μη- ΧΑΔΑ που υπάρχουν στις 5 Π.Ε.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις εκατέρωθεν, είναι και το έργο της αποκατάστασης, θα προηγηθεί συνεννόηση και αλληλογραφία Περιφέρειας – υπουργείου, με δεσμεύσεις και θα ακολουθήσει στη συνέχεια συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦοΔΣΑ και το σύνολο των δήμων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη ως προς την δημιουργία μονάδας ζωοτροφών στην περιοχή του Αθήναιου “το θέμα αυτό θα παραμείνει παγωμένο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr