Συνάντηση Μητσοτάκη-Λόουι: Περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας

Οι προοπτικές εμβάθυνσης της αμυντικής, οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νίτα Λόουι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με σταθερό πολιτικό σύστημα και ανοιχτή οικονομία, αποτελεί αξιόπιστο εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Στα θέματα της συνάντησης ήταν η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Η κυρία Λόουι μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη τον σεβασμό και την εκτίμηση που χαίρει η Ελλάδα στο Αμερικανικό Κογκρέσο «ως πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» και υπογράμμισε τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδου

www.ert.grΠηγή ert.gr