Συνάντηση Δένδια-Ντι Μάϊο στη Ρώμη

Στη Ρώμη, βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας όπου το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Στην ατζέντα των συνομιλιών θέματα διμερών σχέσεων καθώς και ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Αναμένεται να δοθεί έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και στα θέματα ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν κάνουμε μέτωπο εναντίον της Τουρκίας, κάνουμε μέτωπο λογικής», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ενώ τόνισε πως «η Μεσόγειος θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια θάλασσα συνεργασίας».

Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Μάλτα, όπου πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Ζορζ Bέλα και να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εβαρίστ Μπαρτόλο. Οι συνομιλίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα περιστραφούν γύρω από θέματα διμερών σχέσεων, το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Την άλλη εβδομάδα ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Τυνησία. Θα βρεθεί επίσης στην Αλγερία, ενώ θα συναντηθεί και με τα υπόλοιπα δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν έχει συναντηθεί ακόμη, την Ινδονησία και το Βιετνάμ.

www.ert.grΠηγή ert.gr