Την εξαγορά της MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.) έναντι 8,45 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Amazon, σε μια κίνηση που θεωρείται η ισχυρότερη κίνησή της στον κλάδο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Με την ενέργεια αυτή αναβαθμίζονται οι φιλοδοξίες της στο πεδίο του τηλεοπτικού περιεχομένου streaming, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της εταιρείας, μετά από αυτήν της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολαρίων.

Από την εταιρεία αναφέρθηκε ότι ευελπιστούν να δώσουν νέα πνοή αξιοποιώντας την ιστορία της MGM στην παραγωγή κινηματογραφικού υλικού, ούτως ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα Amazon Studios, δηλαδή το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σκέλος της.

«Η πραγματική χρηματοοικονομική αξία πίσω από αυτή την συμφωνία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναπλαισιώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM», ανέφερε ο Mike Hopkins, ανώτερος αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios, σε δήλωσή του. «Είναι τρομερά συναρπαστικό και δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες για ποιοτική μυθοπλασία και αφήγηση ιστοριών», συμπλήρωσε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της MGM Kevin Ulrich ανέφερε: «Η ευκαιρία να ευθυγραμμίσουμε την ιστορία της MGM με την Amazon είναι ένας ιδιαίτερα εμπνευσμένος συνδυασμός».

Με πληροφορίες από DailyMail

 

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr