Δύο διαφορετικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σάββατο σε όλη την Βρετανία παρά τις προειδοποιήσεις από την αστυνομία για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά και σε όλη τη χώρα εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Οι διοργανωτές λένε ότι απαιτείται άμεση δράση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να βοηθήσει στον τερματισμό της «κτηνώδους» βίας κατά του παλαιστινιακού λαού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ, και βάδισαν προς την ισραηλινή πρεσβεία στο Κένσινγκτον. Οι βουλευτές Jeremy Corbyn, Zarah Sultana και Diane Abbott είναι μεταξύ των προγραμματισμένων ομιλητών.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, τους Φίλους της Αλ-Άκσα, το Παλαιστινιακό Φόρουμ στη Βρετανία, τον Συνασπισμό Τερματισμού του Πολέμου, την Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό και τη Μουσουλμανική Ένωση Βρετανίας.

Αντί-lockdown διαδήλωση

Παράλληλα πολυπληθής ήταν και η διαδήλωση εναντίον του lockdown στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Προς άμεση απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα πιέζουν και βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος υποστηρίζοντας ότι το παρατεταμένο lockdown θα φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Πηγή: ert.gr