Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Δημήτρη Καρακώστα, τον μαθητή που θριάμβευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις παρά το γεγονός ότι είχε χάσει και τους δύο γονείς του πριν από δύο μήνες από κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Δημήτρη Καρακώστα και του έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία του και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» είπε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης τονίζοντας ότι «χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό».

«Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω. Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς», ανέφερε ο Δημήτρης προσθέτοντας ότι είχε την στήριξη των τριών αδερφών του αλλά και των συμμαθητών του, καθηγήτρια των οποίων ήταν η μητέρα του.

Ο Δημήτρης θέλει να πάει ιατρική, “λογικά στην Πάτρα” γιατί “είναι σχετικά κοντά και βολεύει” αλλά και γιατί “σχετίζεται και με τον κορονοϊό, την πανδημία”.

«Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» τόνισε ο Δημήτρης.

Πηγή: nafpaktianews.gr

www.ertnews.grΠηγή ert.gr