Συγκροτείται σε Σώμα η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος – Τα μέλη της

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο της και να συσταθεί σε Σώμα. Ήδη, όλα τα κόμματα έχουν αποστείλει τον κατάλογο με τους 46 βουλευτές που θα τα εκπροσωπούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από 23 μέλη, η ΝΔ από 12, η ΔΗΣΥ από 3, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από δύο, ενώ από ένα μέλος θα εκπροσωπούνται ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Όπως συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα εκλεγεί ένας πρόεδρος, ένας αντιπρόεδρος και δύο γραμματείς, από τέσσερα διαφορετικά κόμματα.

Μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος θα είναι:

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Ιωάννης Γκιόλας, Κωνσταντίνος Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Λάππας, Αριστείδης Μπαλτάς, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Νίκος Ξυδάκης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαηλιού, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αντώνης Συρίγος, Θεοδώρα Τζάκρη, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας, Γιάννης Τσιρώνης, Γιώργος Τσόγκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκη Κεραμέως, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Τσιάρας και Κώστας Χατζηδάκης.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής: Ευάγγελος Καρακώστας και Χρήστος Παππάς.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας: Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Δελής.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: Κώστας Κατσίκης.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «Το Ποτάμι»: Γιώργος Μαυρωτάς.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Χάρης Θεοχάρης.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα ληφθεί απόφαση για την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr