Τα οστά άλλων 20 Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία κατά τον ελληνο – ιταλικό πόλεμο αναπαύονται εν ειρήνη από την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020. Η τελετή σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα οστά των πεσόντων στην Αλβανία ανευρέθησαν, στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1940 – 1941.

Στην τελετή, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, ο γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση, που 80 χρόνια μετά τη θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος – Αλβανίας.Πηγή:newsit.gr