Συγκέντρωση φορέων για τη Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας

Με στόχο τη διαμαρτυρία τους «για τις νέες καθυστερήσεις στο Έργο Αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ο Δήμος Χαλκιδέων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Δικηγορικός Σύλλογος, οργανώνουν σχετική συγκέντρωση.

Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση: ‘Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για την έγκριση των Μελετών Αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, όπου αποφασίστηκε νέα καθυστέρηση στην εξέλιξη του Έργου, καμία περαιτέρω ενέργεια ή ένδειξη των προθέσεων του Υπουργείου δεν έγινε γνωστή. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατό προκειμένου η πολυετής υποβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς και του ιστορικού κέντρου της Χαλκίδας να λήξει οριστικά.

Μετά από 4 χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών το Έργο της ΔΑΧ έφτασε ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης. Δυστυχώς, ο συνασπισμός όσων, λίγων, δεν επιθυμούν για τα δικά τους συμφέροντα να προχωρήσει το Έργο, εκμεταλλεύτηκαν κάθε δυνατότητα που τους παρέχει η δαιδαλώδης γραφειοκρατία ώστε να καθυστερήσουν και πάλι την οριστική διευθέτηση του χρόνιου αυτού προβλήματος».

Τέλος, οι συνεργαζόμενοι φορείς επισημαίνουν πως: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Χαλκιδέων επιθυμεί να μπει ένα Οριστικό Τέλος στην υποβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς. Τριάντα χρόνια είναι αρκετά!

Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ακόμα μια ευκαιρία να χαθεί! Το λόγο πλέον έχουν όλοι οι Χαλκιδέοι, ο καθένας και η καθεμιά που πιστεύει ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή της Πόλης μας, πέρα και πάνω από χρώματα και κόμματα.

Για το λόγο αυτό, καλούμε κάθε ανιδιοτελή συμπολίτη μας, κάθε Δημότη και φίλο της Χαλκίδας σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Πολιτών στην Πλατεία Αγοράς την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 μ.μ.

Να πούμε όλοι μαζί ένα βροντερό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να καταδείξουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού ότι η ανοχή μας τελείωσε! Όλοι μαζί, για την Δημοτική Αγορά, για την αξιοπρέπεια μας!».

www.ert.grΠηγή ert.gr