Καλλιτέχνες, συλλογικότητες και απλός κόσμος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της παράστασης «Jesus Christ Superstar», οι οποίοι ζητούν από την Πολιτεία να προστατέψει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και να προασπίσει την εργασία τους.

Κρατώντας πανό που έγραφαν «ο φόβος δεν θα νικήσει», φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού καθώς και απλός κόσμος πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το θέατρο Ακροπόλ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αντιδράσεις παραεκκλησιαστικών οργανώσεων εναντίον της παράστασης που ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Ιπποκράτους υπό την προστασία αστυνομικής δύναμης.

Ταυτόχρονα δήλωσαν πως «δεν θα λυγίσουν στον φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα». Εξέφρασαν μάλιστα την άποψη πως «η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ». Την ίδια ώρα, αναρωτιούνται πώς «παρ’ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία, δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές» ενώ σημειώνουν πως «οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν αμέτοχες».

Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί της παράστασης Αιμιλιανός Σταματάκης και Ησαΐας Ματιάμπα που υποδύονται στο έργο τον Ιησού και τον Ιούδα δήλωσαν πως καταδικάζουν κάθε μορφή βίας. «Είναι υπέροχο να βλέπουμε τον κόσμο να στηρίζει αυτό που κάνουμε. Μας δίνει δύναμη και νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός, δεν έχει καμία βάση και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Υπήρξαν αρκετές βίαιες συμπεριφορές από τις ομάδες που συγκεντρώνονται εδώ. Τους καλούμε να μπουν μέσα στο θέατρο και να δουν ότι δεν κάνουμε τίποτα που τους προβάλλει» ανέφερε ο Αιμιλιανός Σταματάκης.

Ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο οποίος παίζει μαζί με την Ελένη Ράντου στην παράσταση «Φιλουμένα», στο θέατρο Διάνα που βρίσκεται δίπλα στο Ακροπόλ, δήλωσε: «Είναι αυτονόητη η παρουσία όλων μας απόψε. Είναι μία δήλωση ότι η τέχνη δεν μπορεί να υπόκειται σε κανόνες μεσαίωνα, σε κανόνες σκοταδισμού».

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr