Συγγνώμη από Μπάνον στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα στρατηγικής, Στίβ Μπάνον, εξέφρασε την Κυριακή τη «λύπη» του και ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του που περιέχονται στο βιβλίο που προκάλεσε πολεμική στις ΗΠΑ, με τις οποίες καταδίκαζε ενέργειες του μεγαλύτερου γιου του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο Μπάνον, ως πριν από λίγους μήνες εξ απορρήτων του Τραμπ και ιεροκήρυκας του «τραμπισμού» παρά την αποπομπή του από τον Λευκό Οίκο το καλοκαίρι, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πολιτική θύελλα όταν δημοσιεύθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, αποσπάσματα του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ. Ο Στίβ Μπάνον θεωρούσε πως ο Ντόναλντ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία», προέβη σε μια «αντιπατριωτική» ενέργεια όταν συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση μπήκε στο μικροσκόπιο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που ερευνά την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016.

«Λυπάμαι διότι η καθυστερημένη απάντησή μου στις ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον Ντον Τζούνιορ εξέτρεψε την προσοχή από τα ιστορικά επιτεύγματα του προέδρου την πρώτη χρονιά της θητείας του», τόνισε ο Μπάνον σε μια ανακοίνωσή του που δημοσίευσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είναι πατριώτης, είναι καλός άνθρωπος. Υποστηρίζει σθεναρά τον πατέρα του και το πρόγραμμα του, που συνέβαλε να μεταμορφωθεί η χώρα μας», συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters


Δείτε εδώ: Συγγνώμη από Μπάνον στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ