Στ. Παραδιάς: Εθελοντική μείωση ενοικίων μέχρι τέλος χρόνου με ίδιο ποσοστό επιστροφής με την υποχρεωτική (audio)

Ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Παραδιάς δήλωσε πως αν κλείσει η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους, θα στείλουν τον πολίτη πίσω στους Δήμους και τις ουρές και στα τηλεφωνικά ραντεβού μηνών, αλλά και σε μια νομοθεσία που θα τον σφαγιάσει οικονομικά. Θα πληρώσει πρόστιμα, που φτάνουν στο 200% μέχρι και 11 χρόνια πίσω. Υπογράμμισε δε πως «μια προθεσμία που λήγει 31 Αυγούστου δεν λέει τίποτα για ένα τέτοιο θέμα» καθώς πέραν των άλλων ζητημάτων η περιφέρεια και ο απόδημος Ελληνισμός δεν έχουν ενημερωθεί.

Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικής μείωσης των επαγγελματικών ενοικίων, ο κ. Παραδιάς τόνισε πως οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό έβαλαν πάλι στο τραπέζι το θέμα να συνεχίσουμε το υποχρεωτικό κόψιμο των ενοικίων και μετά το τέλος Αυγούστου.

Ενημέρωσε μάλιστα πως σύντομα (αν όχι στο τέλος αυτού του μηνός, μέχρι το τέλος του άλλου) οι ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω το 30% αυτού του κοψίματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ είπε πως, επειδή στο πλαίσιο του υποχρεωτικού κοψίματος ακόμη και επιχειρήσεις που θησαυρίζουν αυτή τη στιγμή μπορούν να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο, «εμείς σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας έχουμε διατυπώσει μια ορθολογική πρόταση», πρόσθεσε. Δηλαδή όποιος κάνει την ίδια μείωση εθελοντικά μέχρι τέλος του χρόνου να πάρει το ίδιο bonus που δίνεται τώρα στις υποχρεωτικές. Οι ιδιοκτήτες, που θα αντιληφθούν ότι πρέπει να βοηθήσουν τον ενοικιαστή τους για να βοηθήσουν τον εαυτό τους, πρέπει να παροτρυνθούν με την διατήρηση της ίδιας επιστροφής.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή: ert.gr