Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ βρίσκεται πλέον η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά την αγρυπνία της Δευτέρας με τα τέσσερα παιδιά της, σε στάση προσοχής γύρω από το φέρετρο. Χιλιάδες Βρετανοί παραμένουν υπομονετικά ήδη στις μεγάλες ουρές, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής.

Οι βρετανικές Αρχές, με τον φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος να πλανάται, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την υποδοχή των ξένων ηγετών που θα παραστούν στην κηδεία της Ελισάβετ.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη, η ουρά θα αρχίζει απέναντι από το ανάκτορο του Ουέστμινστερ και θα πηγαίνει κατά μήκος της όχθης του Τάμεση για πέντε μίλια.

Εθελοντές από τους Καλούς Σαμαρείτες, το Σώμα Προσκόπων, τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, τον Στρατό της Σωτηρίας, ασθενοφόρα, θα βρίσκονται επί ποδός για την υποστήριξη όσων περιμένουν στην ουρά, ενώ τα πάντα θα είναι ανοιχτά σε όλο το μήκος της νότιας όχθης.

Οι αρχές περιμένουν γύρω στις 750.000 άτομα να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, τελικά όμως μπορεί να είναι πολύ περισσότερα.

Αναμένεται να είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξαναδεί το Λονδίνο.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr