Στους 76 ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών-Αγνοούνται ακόμη 8 άνθρωποι

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από τις πυρκαγιές ανέρχεται στους 76. Στους 4 ο αριθμός ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Στους 8 οι αγνοούμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 11 από τους 43 ενήλικες, σε κρίσιμη κατάσταση. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Στο μεταξύ, απρόσκοπτα κύλησε η πρώτη μέρα της διαδικασίας για τις αιτήσεις των δικαιούχων για τα επιδόματα. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. 

Από το πρωί της Τρίτης δικαιούχοι του επιδόματος προσήλθαν για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας (δίπλα από το δημαρχείο), στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα (στην αφετηρία έναρξης της μαραθώνιας διαδρομής), στο ΚΑΠΗ Κινέτας (56,5 χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου) και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου). Μαζικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ στα σημεία υποδοχής προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Τρίτη και την Τετάρτη θα προσέρχονται όσοι το επίθετό τους αρχίζει από Α έως Ι, την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Αυγούστου θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους όσοι τα επίθετά τους αρχίζουν από Κ έως Μ, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Αυγούστου από Ν έως Π, ενώ τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Αυγούστου θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι με επίθετο που αρχίζει από Ρ έως Ω. Χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό, καθώς όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του υπουργείου, εξυπηρετούνται ακόμη και δικαιούχοι που το επίθετό τους δεν αντιστοιχεί στην ορισμένη ημέρα υποβολής αιτήσεων.

Ιδιαίτερα σημαντική η ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες. Δύο ψυχολόγοι ειδικοί στη διαχείριση πένθους βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Ταυτόχρονα, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια στις πληγείσες περιοχές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

 

www.ert.gr

Πηγή ert.gr