Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία για το Brexit στο Βρετανικό Κοινοβούλιο-Επιφυλακτικός για τη συμφωνία ο Τραμπ

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει ή θα απορρίψει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου για τη συμφωνία Brexit που επισφραγίστηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τονίζοντας ότι η Βρετανία θα οδηγηθεί στο άγνωστο εάν απορριφθεί η συμφωνία. Την ίδια ώρα ο Τραμπ αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τη συμφωνία.

Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού», που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό.

Η Μέι προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit λέγοντας ότι η χώρα θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, κάτι που οι επιχειρήσεις φοβούνται πως θα έπληττε την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

«Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία» είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν».

«Κανείς δεν γνωρίζει τί θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

Η Bουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Τραμπ είναι επιφυλακτικός

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για τους όρους του Brexit μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα ανέφερε σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ότι η συμφωνία ακούγεται σαν να είναι καλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Η Μέι ενημερώνει τους βουλευτές της για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ

www.ert.grΠηγή: ert.gr