Στις κάλπες η ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών (video)

Aνοίγουν την Κυριακή 30/9 οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, με ερώτημα την έγκριση ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών. Και ενώ όλα δείχνουν ότι η θετική απάντηση των ψηφοφόρων θα υπερτερεί, μεγάλο ζητούμενο παραμένει το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες.

Κάλπες από το Σάββατο

Ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου 29/9 η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και στις διπλωματικές και προξενικές αρχές στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το βράδυ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της εφορευτικής επιτροπής του δημοψηφίσματος , Λιούπκα Γκουγκούτσεφσκα, υπογραμμίζοντας πως η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα διεξάγεται ομαλά.

Συνολικά 1.806.336 ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα ενώ στις διπλωματικές και προξενικές αρχές στο εξωτερικό, δηλώθηκαν να ψηφίσουν 2.694 ψηφοφόροι . Στο γραφείο συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «MIA», δηλώθηκαν να ψηφίσουν 15 άτομα.

Σε 13 σωφρονιστικά ιδρύματα έχουν δηλωθεί για την ψηφοφορία, 1.558 άτομα.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα κατ΄ οίκον ψηφοφορίας σε 1.859 άτομα , ηλικιωμένους και ασθενείς.

Η εφορευτική επιτροπή έδωσε διαπιστεύσεις σε 11.907 εγχώριους και 493 ξένους παρατηρητές για το δημοψήφισμα , σε 194 μεταφραστές καθώς και σε 83 ξένους δημοσιογράφους.

Στις υπόλοιπα εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Ρεπορτάζ Ν. Μελέτης

Πηγές: ΕΡΤ, AΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή: ert.gr