Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου έφτασε στη Συρία για να επιθεωρήσει τη διεξαγωγή των ασκήσεων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του: «Ο Υπουργός Σόιγκου επιθεώρησε ναυτικές ασκήσεις στο συριακό λιμάνι Ταρτούς στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και ενημερώθηκε για την εφαρμογή των ασκήσεων σχετικά με την καταπολέμηση ομάδων φανταστικών εχθρικών πλοίων.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για ξένα υποβρύχια καθώς και για τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας στη θάλασσα αλλά και τη διαδικασία διέλευσης αεροσκαφών στην περιοχή».

Το υπουργείο επεσήμανε ότι μαχητικά MiG-31K που μεταφέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και εκτοξευτές Tu-22M έφτασαν στη ρωσική βάση Hmeimim στη Συρία στο πλαίσιο των ναυτικών ασκήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ομάδες αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων τα αεροπλανοφόρα «Harry Truman» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, «Charles de Gaulle» του γαλλικού ναυτικού και «Comte Eddie Cavour» του Ιταλικού Ναυτικού, βρίσκονται στη Μεσόγειο, συνοδευόμενα από πλοία επίθεσης και πλοία υποστήριξης.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr