Στη σκιά του μηνύματος των ΗΠΑ για στρατιωτική δράση η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Στο Σότσι της Ρωσίας και τη Βόρεια Συρία είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας καθώς λίγες ώρες πριν τη λήξη της πενθήμερης κατάπαυσης του πυρός, σημαντικές θεωρούνται οι συνομιλίες Πούτιν-Ερντογάν για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Μαζί με την εκπνοή της εκεχειρίας, αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την ολοκλήρωση της αποχώρησης των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη ασφαλείας στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας μέσα στις επόμενες 120 ώρες.

Διαφορετικά, η επιχείρηση θα συνεχιστεί σφοδρότερα, προειδοποίησε η Άγκυρα, ενισχύοντας με τεθωρακισμένα τις δυνάμεις της στο συριακό έδαφος.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον της Τουρκίας, εάν επιμείνει και εντείνει την στρατιωτική επέμβαση.

Λίγο πριν τη συνάντηση των Προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία επεσήμαναν την υποχρέωση σεβασμού απ όλους της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Η κρίση στη Βόρεια Συρία θα τεθεί και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεθαύριο Πέμπτη, με πρόταση από το Βερολίνο να δημιουργηθεί και να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο η ζώνη ασφαλείας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:Τα βλέμματα στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν-Πομπέο: Έτοιμοι για «χρήση όπλων» κατά της Τουρκίας εάν χρειαστεί (video)

www.ert.grΠηγή: ert.gr