Στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για τους εορτασμούς (video)

Παρών στις εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή της Θεσσαλονίκης είναι ο πρωθυπουργός. Μετά το πέρας της δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε παιδικό χωριό SOS και περπάτησε στους δρόμους της πόλης.

Κατά την έξοδό του από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό. Και όπως και πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μία νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης. Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων της έκθεσης τέχνης «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη», στην οποία ξεναγήθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια περπάτησε στο κέντρο της πόλης. Συνομίλησε με πολίτες και επισκέπτες, αντάλλαξε ευχές, ενώ δεν αρνήθηκε και τις καθιερωμένες σέλφι.

Έκανε μια σύντομη στάση για καφέ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, συνοδευόμενος από νέους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί του βρίσκονταν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, το οποίο μετρά περισσότερα από 20 χρόνια προσφοράς, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να επισκεφτεί ένα από τα σπιτάκια του Χωριού. Συζήτησε με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί για το σχολείο και τις δραστηριότητές τους και παρέλαβε το δώρο τους, μια ζωγραφιά που από κοινού ζωγράφισαν και του χάρισαν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνιάδη

www.ert.grΠηγή ert.gr