«Όταν έχουμε από τη μία την πανδημία και τώρα μία ενδεχόμενη σύρραξη στην Ευρώπη πώς να μιλήσεις για τουρισμό και αφίξεις» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, εκφράζοντας την ελπίδα για αποκλιμάκωση της κρίσης και την επίτευξη διακρατικών συμφωνιών για τις πτήσεις τσάρτερ, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο ίδιος χαρακτήρισε το θέμα των ξενοδοχειακών κρατήσεων στη Βόρεια Ελλάδα μία δύσκολη εξίσωση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

«’Οσον αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία δεν υπάρχουν προκρατήσεις αυτή την περίοδο. Υπάρχει μία στασιμότητα καθώς ουσιαστικά είμαστε σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Θα περιμένουμε το επόμενο διάστημα για να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι πτήσεις από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία από την οποία πολλοί επιλέγουν να έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα οδικώς», ανέφερε ο κ. Τάσιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, το 2019 οι Ρώσοι ταξιδιώτες που επέλεξαν την Ελλάδα για διακοπές ήταν 750.000, ενώ οι Ουκρανοί που επέλεξαν την Βόρεια Ελλάδα για διακοπές ξεπέρασαν τις 50.000.

«Πρέπει να βρεθεί η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία για να έχουμε πτήσεις τσάρτερ για να μπορέσουμε να φτάσουμε τις 750.000 αφίξεις, που είναι ένας εφικτός στόχος», πρόσθεσε.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr