Σταδιακή επιδείνωση του καιρού

Σποραδικές βροχές προβλέπονται για το Σάββατο 26/12 σε δυτικά, βόρεια, νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Νοτιάδες έως 7 μποφόρ στα πελάγη. Από 14 έως 18 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 9 έως 15 στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-12-2020
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-12-2020
Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 29-12-2020
Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-12-2020 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 31-12-2020
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα της Πέμπτης στα δυτικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα της Πέμπτης στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.grΠηγή ert.gr