Στήριξη αγροτών και μείωση φόρων

Ισχυρή εντολή και από τους αγρότες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα, στην οποία βρέθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποσχέθηκε στήριξη του αγροτικού εισοδήματος επαναλαμβάνοντας ότι θα μειώσει τους φόρους για όλους συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών. Ο κ. Μητσοτάκης συζητώντας με πολίτες σχετικά με τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του
πρωτογενούς τομέα, τόνισε ότι πρέπει να περάσουμε από το μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα σχέδιο όπου η επιδότηση θα αποτελεί εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό και η σύνδεση παραγωγής και ποιότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στο αίτημα των αγροτών για την κάλυψη των ζημιών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις τονίζοντας ότι θα φροντίσει ώστε οι αποζημιώσεις να είναι αναλογικές με τη ζημία επισημαίνοντας ότι χρειάζεται τροποποίηση ο παρωχημένος κανονισμός του ΕΛΓΑ. Χθες ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Λευκάδα και παρέστη στις εκδηλώσεις για την πολιούχο, Παναγία Φανερωμένη.

www.ert.grΠηγή ert.gr