Στέλνει δύο απινιδωτές στο Καρλόβασι ο Ερυθρός Σταυρός

Δύο απινιδωτές  προτίθεται να αποστείλει άμεσα  στην Σάμο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 19χρονου στο Καρλόβασι,  προκειμένου με τη βοήθεια και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής να καθοριστεί ο χώρος τοποθέτησής τους αλλά και τα υπεύθυνα εκπαιδευμένα άτομα που θα τους χρησιμοποιήσουν εφόσον παραστεί ανάγκη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου έχει ήδη πραγματοποιήσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους του νησιού και είναι και πάλι έτοιμο να συνεχίσει αντίστοιχη σειρά μαθημάτων σε όσους πολίτες το επιθυμούν. Επισημαίνεται ότι, ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο πρώτος Εθελοντικός – Ανθρωπιστικός Οργανισμός τόσο στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, όσο και στην εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες. Η εκπαίδευση μάλιστα στις Πρώτες Βοήθειες είναι στο επίκεντρο της δράσης των 193 Εθελοντικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου σε όλο τον κόσμο. Η παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι πράξη ανθρωπισμού και πρέπει να είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε χώρο, σε κάθε συνάνθρωπό μας που τις έχει ανάγκη.

Τέλος,  σε σχετική ανακοίνωση ,τονίζεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μόνος Οργανισμός που διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές, άρτια γνώστες του αντικειμένου ενώ όσοι πολίτες εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες θα λάβουν πιστοποιημένο πτυχίο 5ετούς διάρκειας.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου στο τηλέφωνο 22730 23750 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνσηsamos.dpt@redcross.gr.

The post Στέλνει δύο απινιδωτές στο Καρλόβασι ο Ερυθρός Σταυρός appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grΠηγή ert.gr