Στάση εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς στις 17/10

Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, θα διαρκέσει η στάση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία του κλάδου αναφέρουν ότι: «Παρότι συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την υπογραφή της Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε δραματική κωλυσιεργία και άρνηση για την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της ΣΣΕ έγινε, στις 8 Ιουνίου 2019, και αναρτήθηκε, στις 24 Ιουνίου, από την ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, στην ΕΡΓΑΝΗ με αρ. πρωτ. ΕΣ116, με αποτέλεσμα την άμεση ισχύ της και την υποχρεωτική εφαρμογή της από την ημερομηνία αυτή».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν πως: «Παρόλα αυτά η Εταιρεία, με πρόσχημα την καθυστέρηση εγκρίσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία, αρνείται να εφαρμόσει άρθρα της ΕΣΣΕ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, αφού ο οικογενειακός προγραμματισμός του καθενός έχει «τιναχθεί στον αέρα».

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ κινήθηκαν, από καιρό, με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας και σεβασμό προς το επιβατικό κοινό.
Όμως, μπροστά στην άρνηση της πλήρους εφαρμογής της Επ. ΣΣΕ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 17.10.2019 με στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν:
-Σωματείο εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών
-Σωματείο εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ
-Σωματείο Ηλεκτροδηγών & λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ
-Σύλλογος εργαζομένων ΤΡΑΜ Αττικής
-Συνδικάτο Σταθμαρχών – Εργαζομένων Πρώτη Γραμμή
-Σωματείο εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών

www.ert.grΠηγή ert.gr