Σομαλία: Δημόσιος λιθοβολισμός μέχρι θανάτου για μοιχεία

Η Σεμπάμπ, η οποία διεξάγει επί χρόνια ανταρτοπόλεμο για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας στο Κέρας της Αφρικής, θέλει να επιβάλει στη Σομαλία τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ Αμπού Αμπντάλα, ο «κυβερνήτης» που έχει ορίσει η Σεμπάμπ στην Τζούμπα, στη νότια Σομαλία, δήλωσε ότι η 30χρονη Χαμπίμπα Αλί Ισάκ, μητέρα οκτώ παιδιών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Σάκοου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Ισάκ ζούσε με τον νόμιμο σύζυγό της και τα παιδιά της στο χωριό Χάγκαρ, στην περιοχή Τζούμπα, αλλά απάτησε τον σύζυγό της αφού του είπε πως θα ταξίδευε στο Μογκαντίσου για να επισκεφθεί μέλη της οικογένειάς της, κατά τον Αμπντάλα.

Ο νόμιμος σύζυγος, ο Αλί Ιμπραχίμ, ανακάλυψε κατόπιν ότι η γυναίκα του δεν είχε πάει στο Μογκαντίσου, αλλά είχε ξαναπαντρευτεί και ζούσε με τον δεύτερο σύζυγό της στη Σάκοου.

«Ο νόμιμος σύζυγος προσέφυγε στο δικαστήριο για την υπόθεση. Εκείνη ομολόγησε ότι παντρεύτηκε παράνομα έναν δεύτερο σύζυγο», υποστήριξε ο Αμπντάλα. «Όπως ορίζει η σαρία, λιθοβολήθηκε δημόσια μέχρι θανάτου το απόγευμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δεύτερος σύζυγος τράπηκε σε φυγή και διαφεύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τον Αμπντάλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Δείτε εδώ: Σομαλία: Δημόσιος λιθοβολισμός μέχρι θανάτου για μοιχεία