Σκωτία: Ενισχύονται οι περιορισμοί μετακίνησης γύρω από τη Γλασκόβη λόγω της ανόδου κρουσμάτων κορονοϊού

Στην Σκωτία, ενισχύονται οι περιορισμοί μετακίνησης στην περιοχή της Γλασκόβης μετά την άνοδο κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην πόλη της Γλασκόβης, στο Δυτικό Ντανμπάρτονσαϊρ και στο Ανατολικό Ρένφριουσαϊρ δεν θα επιτρέπονται επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ενώ oι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας θα πρέπει να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, εξηγώντας ότι θα είναι σε ισχύ για 2 βδομάδες, αλλά θα επανεξεταστούν σε επτά μέρες.

«Αυτές οι αποφάσεις δεν ελήφθησαν ελαφρά τη καρδία», είπε η Στέρτζον κατά τη διάρκεια της ημερήσιας κυβερνητικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στην περίπτωση που αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα, να «επιβληθούν κι άλλοι περιορισμοί αργότερα».

Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) πρόσθεσε ότι ήταν ανάγκη να ληφθούν μέτρα καθώς ο κορονοϊός «εξαπλώνεται και πάλι, ιδίως σε αυτές τις τρεις περιοχές».

Η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου οι Σκωτσέζοι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία.

Πηγή: news.sky.com

www.ert.grΠηγή: ert.gr