Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στους προκλητικούς ισχυρισμούς Τσαβούσογλου για το προσφυγικό

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο, εξαναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία.

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς που εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, και προσβάλλουν τις Ελληνικές αρχές και τους πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές, κάνει λόγο το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνει ακόμη, ότι η χώρα μας είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία, που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού, προσθέτοντας ότι οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί χρησιμεύουν μόνο για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που τους διακινούν, να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις.

Την ίδια ώρα, το μήνυμα πως ενωμένοι θα υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και δίκαια, καθώς και ότι δεν θα περάσει η αυθαιρεσία της Άγκυρας που θέλει την Κύπρο προτεκτοράτο της, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χθες από τη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Εξάλλου, τη δήλωση πως η χώρα βρίσκεται σε μία νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης, και με αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια και σχέδιο πορευόμαστε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες, έκανε ο πρωθυπουργός χθες από τη συμπρωτεύουσα.

«Όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά χθες από την Σάμο, τονίζοντας ότι δεν πάει άλλο με τη συμφωνία Μέρκελ – Τσίπρα, που δυστυχώς πειθήνια εφαρμόζει και η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Κινητικότητα στο Κυπριακό – Νέες τουρκικές απειλές – Μήνυμα ενότητας από Ελλάδα (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr