Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική Κορινθία

Για τη τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας. Η φωτιά καίει σε μια χαράδρα, ενώ έχουν κοπάσει οι άνεμοι. Το μέτωπο που εκτείνονταν σε μήκος 30 χιλιομέτρων έκανε στάχτη και αποκαΐδια το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Αλαμάνο, λίγο έξω από τα Αθίκια Κορινθίας και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 σπίτια, οχήματα και καλλιέργειες.

Στο Σοφικό, εκκενώθηκε προληπτικά η μεγάλη παιδική κατασκήνωση «το Ράντσο».

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

www.ert.grΠηγή ert.gr