Σε τακτικό ανακριτή το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι (video)

Εικόνα πλήρους σύγχυσης και  ασυνεννοησίας, αλλά και απόλυτης έλλειψης συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων διαπιστώνεται στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, που οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος αρμόδιων κρατικών λειτουργών.

Το πόρισμα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή.

Την παραίτηση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ζήτησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Έκκληση σε όλους «να μην τυμβωρυχούν και να μην εκμεταλλεύονται το πένθος των συμπολιτών μας και τη δυστυχία που ακολούθησε» της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική απηύθυνε η κ. Δούρου.

Διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων σχολίασε το ΚΚΕ. Η τραγωδία δεν ξεπλένεται με την άσκηση διώξεων ανέφερε η Ένωση Κεντρώων.

200 περίπου οικογένειες που τους κάηκαν τα σπίτια παραμένουν στις κατασκηνώσεις. Ο κόσμος εδώ είναι αγανακτισμένος γιατί κάποια ΜΜΕ περνάνε την άποψη ότι καήκαμε λόγω της άναρχης δόμησης στο Μάτι. Δεν μας αφορά το εάν θα μπουν κάποιοι άνθρωποι φυλακή. Αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάθαμε εμείς να μην το πάθουν κι άλλοι, λένε στην ΕΡΤ οι Έφη Μπομπόνη και Χρήστος Ιωακειμίδης από τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων του Ματιού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι: Χάος, αμέλεια και παραλείψεις (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr