Το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα, επισκέπτεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, στις 21 Φεβρουαρίου. Από τη δημοφιλή κωμόπολη της Ηπείρου, πατρίδα πολλών εθνικών ευεργετών, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις δυνατότητες ενός μικρού τόπου με φυσικό κάλλος και παράδοση.

Ειδικότερα μετά την συνάντηση της με τον δήμαρχο Μετσόβου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, υπογράμισε: “Είστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που η αξιοποίησή του έγινε με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση. Η συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών είναι σημαντική, εξαιρετικό παράδειγμα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέρος στην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι΄αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα”.

Στη συνέχεια, η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων και αμέσως μετά μεταβαίνει στα Ιωάννινα, για να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2022».

www.ertnews.grΠηγή ert.gr