Σε ισραηλινό νοσοκομείο ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων με κορονοϊό

Ο Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το σπίτι του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ για θεραπεία, αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, όπως ανακοίνωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 65χρονο Ερεκάτ να μεταφέρεται πάνω σε φορείο μέσα σε ισραηλινό ασθενοφόρο έξω από το σπίτι του στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας επί δεκαετίες, είχε ανακοινώσει στις 8 Οκτωβρίου ότι είναι θετικός στην Covid-19.

Ανησυχία εκφράζεται για την υγεία του, καθώς το 2017 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ.

«Μετά τη μόλυνσή του με κορονοϊό και εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει στο αναπνευστικό του σύστημα, η κατάσταση του δρα Ερεκάτ απαιτεί τώρα ιατρική νοσοκομειακή φροντίδα», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Σ. Ερεκάτ είναι μέλος της Φάταχ, γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ένας από τους ανώτερους σύμβουλους του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Έχει διατελέσει σε υψηλά αξιώματα και υπό τον προκάτοχο του Αμπάς στην ηγεσία, τον Γιάσερ Αραφάτ.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.grΠηγή: ert.gr